Ravneflåg
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger455
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_284290} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Stig Børre E.
Fin stemning og gode toner.
Av en eller annen grunn så treffer ikke dette meg slik som ditt forrige.
Tror det blir for mye ''uinteressant'' informasjon i bildet. Den tunge skyggefulle skogen i forkant tar litt for mye plass.

StigB
Avsluttet .
Første jeg tenkte på da jeg så dette bildet var Ronja Røverdatter:-)
Juvet som de hopper over,hun og Birk.
Jeg liker dette jeg,syns kanskje det blir litt mørkt,men har sansen for det litt mystiske preget.
Hilsen Tone!
Mari W.
Dette likte jeg, flott stemning og vakre gråtoner. Tror jeg er enig med Sig anngående den mørke forgrunnen. Men jeg liker komposisjonen godt, så vet ikke om jeg synes du skal kutte heller. Godt jobbet uansett :)
Kjell Ivar Ø.
Trolsk stemning Fred. Er faktisk enig i at forgrunn blir litt vel
dominerende i helheten av bilde. Men så absolutt et spennende
bilde.
Kjell Ivar
Tom T.
Når jeg ser dette bilde, er du i sporene til Ansel Adams ? Komposisjon er bra, bilde heller litt over mot det mørke siden, tror en lysere utgave er tingen.

mvh TomT
ingebjørg fyrileiv g.
Skogmystikk er spennende det, Fred. Jeg får litt assosiasjoner til vår kjære Gran Olsen, men det er vel mest på grunn av granene som står så svart (kanskje litt gjengrodd!?) i front. Jeg liker formatet, så det kommer ikke noe kuttforslag fra denne kanten. Furua som står der oppe faller også i smak, noe som også linjene i bildet gjør. Når det gjelder forgrunnens dominans, sier jeg meg litt småenig der. Men jeg liker bildet, så litt motstand kan vel ikke skade.

vh ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.
Sett i forhold til dine tidligere bilder i samme sjangeren blir dette litt for innholdsløst og middelmådig, dessverre.
Ok stemning:)

vh Inger Anne
Fred S.
Takk til dere: Vi er veldig langt på vei enige; granene i front var et problem, men jeg var likevel nysgjerrig på hvordan de ble oppfattet. Bildet er en slags ''lukke øynene for realitetene-bilde'', jeg har gjort det så mørkt som mulig på min skjerm for å ''gjemme'' granene. Jeg har stor sans for bildet ellers, men klarte ikke å unngå disse fordømte trærne.
Stedet i seg selv er skremmende nok hvis en lider av litt skogsangst, som jeg gjorde i mange år etter å ha flyttet fra sunnmøre/helgeland til mørke granskogen i Namdalen, Og verre og verre blir det; tok konfirmasjonsbilder her for 13-14 år siden; en fabelaktig foss stuper ned her, og er (var) en flott setting. Har ikke besøkt området siden da, og ble ubehagelig overrasket over hvordan skogen har vokst, og skjult ting....
Det var skodde, og jeg ble fanget ev det mørke flåget, men klarte ikke å finne en åpning mot det, og måtte ta med granene. Ser en bort fra dem, er ikke bildet ''middelmådig'' i mine øyne, men MED granene blir det selvsagt et stykke fra å være optimalt. Ut la jeg det uansett.
Bildet her i alle fall potensiale som fotofiklingmateriale. Tror jeg må oppfordre FS-junior til å legge inn et Kittelsensk troll i stedet for granene, og noen svevende ravner/kråker/ørner....

vh fred
anders s.
flott stemning,dette likte jeg godt.mvh anders
Ivar B.
Trolsk og tøfft dette. Fin bruk av linjer, og det store mørke partiet nede plager ikke meg noe vesentlig. Fine gjntagende diagonaler. I mine øyne må det ikke kuttes i bunn, da ødelegges mye av linjene i bildet. Mvh ivar.
Odd E. k.
God søndag Fred!

Liker godt dette bildet. Erindrer godt en høst som er på hell og der mørket inntar dagen med minutter etter hver som tiden går mot vintersolhverv. Liker godt den store bergrabben og den fuktigheten som skaper den fine tåken som snor seg oppetter terrenget. Berget er vel stille nå, da ravnen har forlatt området med sine unger.. Liker godt stemningen i bildet og den årstiden vi er inne i.
Anbefales!

Ha en fin søndag!

Mvh

Odd E.
Inge S.
Hei.
Syns disse mørke ''fordømte'' granbuskene kom fint til rette her med
den fine tåka og fjellkanten i bakgrunnen. :-)
Likte det slik litt mørkt og dystert.

Mvh Inge
Roger K.
Hei Fred!
Her ligger det litt mystikk og spenning på lur. Når det gjelder innhold er det ikke like enkelt å skape noe på brikken ettersom naturen er så mangfoldig som den er. Blir litt jobbing da for fotografen med å finne det rette standpunkt og vinkling. Enig at det nedre hjørnet til høyre virker litt mørkt og tynger noe i denne siden. Samtidig tror jeg fotografen har jobbet litt med dette og fått maksimalt ut av situasjonen. For meg blir jo et ønske om litt mindre buskas i forgrunnen og da kreves en annen vinkel der fotograf er plassert litt mere til venstre. Da ville det vært mulig å sløyfet busken som nå ligger ut mot bildekanten og samtidig fått like mye med av berget. Så kommer jeg jo dit hen at jeg ikke vet hva som ligger til venstre og stor mulighet at fotograf ikke hadde mulighet. Slik er det i naturen og synes ut fra dette at du har fått veldig mye ut av motivvalget ditt. Tåka ga deg mye hjelp for å skape det lille ekstra for mystikken. Ingen grunn til å hjemme bilde i en skuff, Fred.

Mvh RK
Marcus B.
Ja det var inte svårt att förstå varför denna blev anbefalt. Verkligen en oerhört mäktig bild. Det känns storlaget, spännande och välkomponerat. Den mörka skogen i förgrunden ger ett stort djup och samtidigt tyngd i det svartvita. Att det sedan sipprar ljus bakom träden på toppen av berget gör den inte sämre. Kanonbild!!

Mvh
/Marcus
Odd Tore S.
Jeg likte dette med de mørke granene i siluett mot stupet i tåka.
Stup og omhyllingskurven om grantoppene beskriver like og gjentatte kurver, så de slår hverandre ikke ihjel, men gir gjentatte kurver.
Motivet minner om øststupene på Kolsås sett fra bygdeborgen Gråmagan, en av mine favorittutsikter, så jeg er gjerne litt positivt forutinntatt her. Men det er det vel ikke noe galt i?
Odd Tore
Tove H.
Synes ikke du skal endre på naturen her, la ''de fordømte'' granene stå. De passer inn i helheten foran gufsestupet. Trolsk og dyster tåkestemning som kler bildet. Synes du har fått bra til både komposisjon, gråtoner og stemning.
Mvh Tove
Fred S.
Takk til dere siste åtte også, mange fine innspill som jeg gjerne skulle ha kommentert, men ikke akkurat nå...

vh fred
anne g.
hei! du har mange flotte og stemningsfulle bilder! dette erintet unntak, MED granene. synes de gir en fylde til bildet! mvh anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu