Akerselva II
Mer flom. Fortsatt ved Mølla. Der står fotografene i kø for tida. Snart må man trekke kølapp?
Utstyr
  • Nikon D1
  • Nikkor 200 mm f/2 ED-IF
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2s
  • FilmtypeDigitalt
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger403
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_6165} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Avsluttet .
Er det ikke snart på tide å legge seg Bjørn? Klokka er straks 01.30 ;-)

Flotte farver forresten. Likte dette mye bedre enn ditt forrige bidrag til Akerselva-serien.
CF W.
David - dette var vel et trøtt og usakelig innlegg.
men det er klart at du ikke hører kirkeropene eller bønneropene i morgen.
Bildet er helt fantastisk,magisk og slik du ikke grier å gjøre med ditt kamera (tildavid) siden du bruker film..:-)
Avsluttet .
Begynner vi å bli litt vel interne her CF?
(For de som lurer så sitter CF og meg og hacker på FOTOdotNO halv to natt på en lørdag kveld... hørt jeg nerdete?)
Birna R.
Til dere begge to: fortsatt bare å hacke dere, men glem ikke en runde bortom Mølla etterpå ... Motivene står simpelthen i kø der borte, og natta er tida å gjøre det på. Jeg har hatt noen runder om dagen også, men da er det liksom noe som mangler.
Og til DAB: må gjøre ferdig dagens/nattas bilder før morgenen gryr. Da er det nye bilder som venter på sin tur til å bli tatt.
Avsluttet .
;-)
Stephan Z.
Så koserosa! Nei, dette håller ikke mål! En kvist, og noe fargegreier!
Anders J.
Spännande bild med väldigt vacker bakgrund. Fina färger, fin oskärpa och bra placering av trädet. Någonting är gjort med bilden(ser det ut som) som jag inte riktigt kommer på. Lång slutartid? Bra utnyttjad blixt?
mvh
Anders
Mats N.
Kjedeligt eller ej, SZ, detta är vackert i mina ögon även om jag inta kan med kombinationen rosa/lila & gult...
Snyggt komponerat...och fint bruk av skärpa/oskärpa.Hur har du gjort detta, BR?(Blixt?)
MVH/Mats N.
Frøydis A.
Helt enig med Mats! Dette var vakkert! Selv om rosa og gult ikke akkurat er mine favorittfarger så gjorde det seg faktsik veldig bra her! Fin komposisjon også!
:)
Birna R.
Ser at dette bildet ''splitter'' publikum, og det oppfatter jeg svært positivt. Alltid bedre at det er sterke meninger om et bilde, og da kan man ikke få positive meninger uten å ta med seg de negative også.

Bildet baserer seg forøvrig på en ny teknikk jeg har arbeidet med i det siste. Altså ikke noe uplanlagte greier som ''fikses'' i Photoshop etterpå. Jeg tror på prosjektorientert tilnærming til naturfotografi, og også på at vi oppfatter bilder altfor konvensjonelt. Grenser er til for å brytes. Se et godt eksempel på bilde og diskusjonen til bilde nr. 7939.

Jeg har tatt dette i samband med at jeg er invitert til å gi en presentasjon av meg selv og eksperimentell naturfotografi i det tyske magasinet ''NaturPhoto'' utgitt av Tecklenburg forlag, som er store dernede på naturfoto. Egentlig en nokså uventet innbydelse, siden det tyske (natur)fotomiljøet er om mulig enda mer konservativt enn her hjemme. Jeg hadde noen bilder på trykk der i et spesialnummer om europeiske naturfoto-organisasjoner, hvor bl.a. Norske naturfotografer/NN (www.norskenaturfotografer.com) ble presentert i tekst og bilder. Da valgte de å vise noen av UV-bildene mine, så det er åpenbart mulig å pirre selv en konservativ nysgjerrighet. Hvordan som er, nye bilder skal det bli og i disse flomtider står formelig motivene i kø (flommende inn, så og si).
Arne V.
Bra, sjølv om ikkje biletet gir meg ikkje assossasjoner om ein frådande foss. Derimot har biletet noko religiøst over seg, og gir meg heller ''himmelske'' assosisjoner der den gule ''sola'' representerer det evige lyset eller livet. Dette vert understreka av det fiolette purpurlyset - eit atmosferisk fenomen, men også ein farge med religiøs symbolverdi. Kanskje salgbart til Jehovas Vitne eller noko liknande?
Hans- Georg S.
Likte dette best av Akerselva-bildene, både med farger og komposisjon, ser bare ikke at det er elv her.
Jon A.
Jo ett herlig bilde åse på. Ligger litt mistikk i den gule klatten->sola. Har ikke vert noe broblem med å gjøre dette utifra film som grunnlag heller har det det da?
Dessuten begyner jeg å bli litt lei av vakre bilder fra flomrammet strøk- kunstig inntrykk? Hvordan det ha seg at dette skjer klimaet er vel ikke litt skadet?
Birna R.
JA: det meste som kan gjøres digitalt kan også gjøres på film. Men ikke alt.

Jeg er ikke den rette til å påstå at klimaet er ''skadet'', men iallfall jeg begynner å få nok regn nå. Stikker nok bortom Akerselva i kveld også, det har blitt et samlingssted for fotografer i Oslotrakten for øyeblikket.
Thorfinn B.
En romantisk stemning og en viss solnedgangsfaktor over bildet... he he.

Fra fleip til alvor: Bildet er ganske ok det og jeg legger meg et sted i mellom de som ikke liker og de som liker...., dog litt nærmere de som liker...! Enkelheten og behagelige farger. Mange tanker kan tenkes når man ser bildet.


Ole Walter S.
Fint bilde med fin stemning, kanskje litt vel rosa i mine øyne. Skjønner forøvrig at Akerselva er stedet. Men hvorfor skal alle til et og samme sted, flom er det jo overalt. Personlig har jeg ikke vært ved der enda, men nyter heller stillheten og roen ved Lysakerelva og Lommedalselva, ikke én fotograf, bare meg og alt vannet. Ta en titt på et av mine bilder,
bilde nr. 8716
Ann F.
Estetisk, enkelt og profesjonelt utført, men det gir meg ikke ''flom-assosiasjoner''. Hadde det ikke stått i tittelen, ville jeg aldri tenkt i de baner. Du nevner at du jobber med en ny teknikk, men ikke hvilken. ????
Eller er det en ''yrkeshemmelighet''?
Samlingssted for fotografer i Osloområdet er sant nok, ja, jeg ble til og med intervjuet av Østlandssendingen sist jeg var der.
Mvh Ann
Christian K.
Bildet gir meg egentlig utrolig lite! Fargener er fine, men en kvist med lilla bakgrunn er jo ikke så mye å rope hurra for. Eller?
Audun F.
HURRA!
Vakkert. Lilla/gult ER en bra kombinasjon.
Birna R.
Til alle som har undret seg: det er jo selvsagt ikke ''bare'' kvist(er), men et helt almetre som står ved fossen. Og hvorfor skal ting se ut på en bestemt måte? La motivet transcendere den innbilte virkeligheten.

(AF): ang. teknikken så skriver jeg nå en snutt på det som jeg legger ut på internettsidene mine med det første. Se på http://foto.no/nikon under temaet ''Far Side'' (kommer).
Avsluttet .
Ibland räcker det att en bild är vacker för att vara sevärd och då räcker denna långt..
Tjusig.......
mvh/gunte..
Birna R.
'Bruksanvisningen'' til hvordan dette bildet er tatt ligger nå ute på internett, se ''Far Side'' sidene på http://foto.no/nikon/ eller følg link på åpningssiden. Her kan alle forlyste seg i dagene fremover med en teknikk som er like enkel som den er virkningsfull. Velbekomme.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu